Jídla bez mouky

rizekbramborIngredience salát:                                                                2 kg brambor                                                zelenina na svíčkovou                      350 g okurek                                               1 velký jogurt                                               1 dc oleje                                               pepř- sůl- lžíce hořčice

Ingredience řízek:                                   1 kg prsní řízek                                            mléko, chipsy, škrob

Postup přípravy receptu
  1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je promačkáme sítkem na brambory na kostičky do větší mísy. Dále uvaříme zeleninu na svíčkovou do poloměkka. Vezmeme si větší hrnec, nalijeme do něj 1 dc oleje a uvařenou zeleninu na oleji trochu orestujeme, přidáme hořčici, pepř a sůl, znovu trochu orestujeme, odstavíme z plotny a přidáme brambory, jemně promícháme, přidáme nastrouhané okurky, jogurt a nálev z okurek dle potřeby a opět vše promícháme. Nakonec dáme do lednice uležet.
  2. A k tomu už jen obalit kuřecí maso první ve škrobu, potom v mléce a nakonec v drcených chipsech. Místo chipsů lze použít i bramborovou kaši v prášku. Pak už jen dát na pánev a sváteční jídlo je na světě.