Laskavel – recepty

Snílkové sváteční jídla

Žlutomlaskový salát s mlaskovými obalovanými řízečky

talirsalrizIngredience salát:                                                                                15 ks lístů žlutomlasky                                              15 ks lístů zelinky                                                          1 ks lístu olejky                                                              sušené chutění na salát

Ingredience řízek:                                                      9 ks lístů mlasky                                                             sušené chutění a obalovka na řízky

zlutomlaskyzelinka

  1. Žlutomlaskový salát: Lísty žlutomlasky zvlášť a lísty zelinky zvlášť namočíme každé na 30 min. do védy a necháme naboptnat. Po naboptnání  žlutomlasky i zelinky zcedíme, dáme do párovaru a po uvaření žlutomlasky i zelinky oloupeme a protlačíme tvořítkem na salát.  Vyšleháme si do tuhé pěny lísty olejky a vmícháme spolu s chutěním do žlutomlasky a zelinky. Nakonec dáme do chladovníku uležet. mlasko
  2. Mlaskové řízečky:  Lísty mlasky namočíme na na 45 min. do védy a necháme naboptnat. Pak je ochutíme chutěním, obalíme v obalovce a usmažíme na listech olejky.

 

A potom už jen staří vše naservírovat na teplotalíře a sváteční jídlo je hotové.

talirsalriz

 jjjjjjjjjjjjjjjjjjj

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Mlaskový přírodní řízek s vařenými žlutomlasky a zelinkovou oblohou

talirzlutomlaskyarizekIngredience: salát:    15 ks lístů žlutomlasky                                              15 ks lístů zelinky                                                          1 ks lístu olejky                                                              sušené chutění na žlutomlasky

Ingredience řízek:                                                      9 ks lístů mlasky                                                             sušené chutění na přírodní řízky

zlutomlasky

  1. Žlutomlasky: Lísty žlutomlasky zvlášť a lísty zelinky zvlášť namočíme každé na 30 min. do védy a necháme naboptnat. Po naboptnání  žlutomlasky i zelinky zcedíme, žlutomlasky oškrabeme škrabkou na žlutomlasky, dáme do párovaru a uvaříme.  Naboptnané lísty zelinky nevaříme, protože budou čerstvou přílohou a tak je dáme do chladovníku strukturálně na 30 min. ustálit. mlasko
  2. Mlaskové řízečky:  Lísty mlasky namočíme na na 45 min. do védy a necháme naboptnat. Pak je ochutíme chutěním a usmažíme na listech olejky.

 

A potom už jen staří vše naservírovat na teplotalíře a sváteční jídlo je hotové.

talirzlutomlaskyarizek