Maso z 3D tisku

Nejen rybí a kuřecí maso, ale i vepřovou kýtu lze v řadě supermarketů zakoupit napíchanou vodou.

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1110839-cerstve-maso-obcas-prekvapi-z-petiny-ho-tvori-voda

Proč si tedy rovnou nevytisknout maso na 3D tiskárně s drobnými nanotryskami, které by z jedlého základu podobného složení masa, vytiskly buněčný základ a ten by se poté vložil do speciálně upravené ochucené vody, která by se navázala na vytištěný  buněčný základ a to by zajistilo chuť a šťavnatost masa.

 

Jaké zdroje jsou nezbytné pro současnou produkci jednoho hamburger steaku ?

2,92 kg obilí a krmiv
2300L vody na pití a zavlažování
7 m2 pastvin a půd na pěstování krmiva
0,303 kWh energie na výrobu krmiv a dopravy
6,01 kg CO2 (stejně jako řízení automobilu 30 km)